Hej!

Under kategorin ”Gula huset” kommer jag (Frida) att beskriva vad som händer i och med vårat brukshus i Ström. Huset började byggas i slutet av 1929 av  Bertil och hans hustru Engla. Kuriosa: i folkmun kallas backen vid vårt hus för just Englas backe.
Vad vi förstår så gick tyvärr Engla bort relativt tidigt, men Bertil han levde kvar i huset till någon gång på 90-talet. Grannar och andra strömsbor som träffat honom har beskrivit Bertil som en mycket trevlig, barnkär, reslig karl som hade gröna fingrar och en prunkande trädgård. Vi brukar tänka mycket på honom och hoppas att han uppskattar att vi i mångt och mycket försöker återställa huset i sin forna glans.

När Bertil, på grund av ålder, slutligen sålde huset så tog en annan man vid. Han hade säkert goda intentioner och många stora planer men livet blev nog inte som han tänkt sig. Vi, jag och min sambo Johan och vår hund Wilma, köpte huset två dagar före julafton 2012 men flyttade inte in fören sista juni 2013, då bland annat utan fungerande kök och badrum. Vi hade en grill ute i trädgården och en kokplatta och en mikrovågsugn inomhus. Men det funkade!

Idag försöker vi att återställa det fantastiska hus som Bertil byggde och rätta till de fel och snedsteg som husets andra ägare ställt till med. I vår renovering ingår bland annat byte av tak och fasad, nya badrum, ny toalett, nytt kök, riva väggar, måla tak, riva furupanel, byta avloppsrör, slipa golv och mycket mycket mer.

Vi har kommit en bit på vägen men än är det mycket kvar, kul om ni vill följa med på vår resa!

Gula husets framsida

/Frida

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s