Taklagsfest!

I dagarna sattes den sista skruven i vårt nylagda plåttak. Känns helt fantastiskt att taket är färdigt innan höststormarna och regnet kommer. Man kan verkligen känna att luften har förändrats och att hösten nu är här. Även om solen är framme så är det inte alls lika varmt som för bara någon vecka sedan.
Min sambo och pappa har gjort ett otroligt jobb med taket medan jag och lilla O har ägnat oss åt amning, mys och blöjbyten. Kan inte förneka att det  har känts konstigt att inte kunna vara med och hjälpa till i och med att jag har varit delaktig i allt annat, inte minst takläggningen på andra sidan. Men så är livet och tids nog kan jag nog vara med och klättra på ställningen igen.

Nu när taket är klart och vi inte behöver oroa oss för att taket läcker så kan vi ägna oss ännu mer åt renoveringen av ytterligare värmekällor, vind, övervåning mm. Skojskoj!

image
Huset med tegeltak (bild tagen första våren, sedan dess har ytterligare pannor ramlat ner)
image
Måste fixa nya takrännor, dom gamla är liiiite rostiga.
image
Pappa och sambon halvvägs in i arbetet.
image
Nya taket när det är färdigt!

/Frida

Annonser

2 reaktioner på ”Taklagsfest!

 1. Hej
  Kul att se förvandlingen av huset (husen). Bodde själv i Ström på -50,-60-70 talet och då bodde en familj Dahlström i (som jag tror) i detta hus.
  Lycka till med fortsättningen!

  Gilla

  1. Hej! Vårat hus (det gula på källvägen) har endast haft två ägare, han som bygge det Bertil Palm (som ägde och bodde i huset fram till någon gång i början på 90 – talet) och en man som hette Bernt. Så Dahlströms måste ha bott i något annat hus här i krokarna? 🙂
   / Frida

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s