Vegetarisk mat

Hej från röda huset!

I flera veckor har jag varit sugen på brysselkål. Av någon underlig anledning, det är inget som varit särskilt närvarande i mitt liv hittills. Bestämde att det skulle bli ändring på det ikväll. Dessutom kan det vara gott med lite lättare mat så här i korvstoppartider..

image

Pasta med brysselkål och champinjoner.

Du behöver:

500g Brysselkål (gärna färsk)
1 ask Champinjoner
2 charlottenlökar (eller 1 gul lök)
Parmesan
Creme fraiche
Olivolja
1/2Grönsaksbuljong
3 dl vatten
Mandelflagor
1 Citron
Pasta
Salt och peppar

Gör så här:
Koka pastan i saltat vatten.

Rensa och hacka brysselkål, svamp och lök.

Täck bottnen på en stekpanna med olivolja och vänta till pannan blir varm, men inte så varm så det börjar ryka.

Stek champinjoner och lök till champinjonerna blir mjukare, salta och peppra ordentligt. Lägg i brysselkål och stek i ca 4-5 min. Häll över buljong. Stäng av värmen och rör ner Creme fresh och rivet citronskal.

Lägg i den färdigkokta pastan (ev lite pastavatten) och rör ordentligt. Blanda sedan i ca 3 dl riven parmesanost. Lägg upp och toppa med Mandelflagor. 

Bon appetite!

( Det är alltid tillåtet att höfta lite när det gäller recept, kom ihåg det)

God jul till er alla!

/Linnéa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s