Citronella

Vad som är tydligt är att mitt skrivande från det gula huset går i vågor. Vågor är även ett passande ordval när det kommer till vad jag ska berätta härnäst. Vi har nämligen fått tillökning i det gula huset! Tillökning i form av en gul segelbåt som vi döpt till Citronella. Jag lovar att det bara är en slump att det blev ett gult hus och en gul båt. Jag var minsann lite tveksam till båtens sjuttiotalsgula färg  i början men nu kan jag inte tänka mig något annat.
Båten köpte vi i våras och en hel del tid har sedan dess gått till att förbereda för sjösättning, rustning, inköp mm.
Mer tid lagd på båt och mindre på hus med andra ord!

Citronella är en Adagio 27 och byggd i början på åttiotalet. Den passar oss som barnfamilj perfekt med sin akterruff, stora sittbrunn och med kapellet som går att fälla ut mot väder och vind. I fören finns det även möjlighet att bädda ut till två kojer och en liten i mitten. Perfekt sovyta för lilla O som hittills älskar båtlivet.

Vi var på vår jungfruresa veckan som var. Rutten blev följande: Hudiksvall-Agön-Stocka-Lill Lubban-Galtström-Stocka. Det mesta fungerade klockrent, Oliven sov som en stock, åt som en häst (sjön suger!) och däremellan fick hon upptäcka nya saker och mysa med båda sina föräldrar dygnet runt. Semester är en fantastisk uppfinning!

När det gäller att segla/åka båt med småbarn så är vår bästa investeringen  hittills dock barnstolen/cykelstolen som sitter på ett lagunafäste. Med den så kan vi flytta runt lilla O så hon sitter optimalt beroende på vad vi gör, om hon ska äta, om vi seglar eller om hon bara ska sitta och titta på fåglar,  vatten, båtar etc. Samma gäller sittbrunnsbordet som även det har lagunafäste.

Maten till Oliven värmde vi utan problem i vattenbad på Origoköket och med lite fantasi och plywoodskivor kunde vi bygga en ”grind” så hon inte skulle trilla inne i ruffen.

Ni kan nog förvänta er en hel del  uppdateringar kring vår familjs framtida båtliv.

image

image

/Frida

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s